pro Ženy 

Grilování a příslušenství pro něj

Grilování je oblíbenou kratochvílí Čechů. Není nic lepšího, než vůně grilovaného masa a zeleniny, které nás doslova nutí se zakousnout. Vhodné je proto si pořídit gril, který nebudete zapalovat dvě hodiny a také vhodné příslušenství, které nám grilování usnadní.

Co vám usnadní grilování?

Na každou grilovací party nezapomeňte nakoupit pevný podpalovač, který urychlí zapálení grilu a dřevěné lupínky, které jsou stejně účinné jako dřevěné uhlí.

Pro pohodlné grilování sýra, ryb či zeleniny se hodí grilovací pánev. Připravíte na ní brambory, zeleninu, křehké ryby nebo ovocné dezerty. Litinová pánev je vhodná například na mořské plody nebo tortilly. Wok pánev se vám bude hodit pro asijskou kuchyni. Nezapomeňte také na praktické grilovací nerez nářadí jako jsou kleště, grilovací jehly a také různé obracečky a vidličky, kterými snáze můžeme manipulovat s masem.  Obsluha pro vás bude mnohem jednodušší, navíc mnohem bezpečnější, než když se snažíte obrátit maso holýma rukama a „šikovně se přitom popálíte.  Pro otáčení masa jsou vhodné kleště, sice se najde pár jedinců, kdo upřednostní vidličky, nicméně by se nemělo do grilovaného pokrmu píchat. Propíchnuté maso začne vysychat. Hodit se vám může také silikonový štětec, kterým budete potírat maso marinádou.

Na šťavnaté, správně upečené steaky si pořiďte vpichový teploměr. Díky němu snadno poznáte, že už je masíčko hotové a má uvnitř tu správnou teplotu. Na grilování kuřete můžete využít stojan na drůbež. Vychutnáte si tak jedinečné grilované kuřátko. Nezapomeňte k němu luxusní zeleninový salátek.

K čištění grilu je potřeba zvolit vhodné čistící prostředky. Gril po každém grilování pečlivě zbavte nečistot a mastnoty. V obchodech najdete speciální prostředky na mytí roštů.

Brilante

Related posts

Leave a Comment

thirteen − 6 =